Zo ben jij strak in pak

Met Gents is er geen reden om bij de pakken neer te zitten. Een goed passend pak zorgt ervoor dat je direct een goede indruk maakt bij elke gelegenheid. Als we het hebben over ‘kleren maken de man’, dan maakt een pak zeker de gentleman. Je leest er alles over in deze blog.

Een pak voor elke gelegenheid

Een pak past natuurlijk bij elke gelegenheid. Of je nu aan het werk bent, uit eten gaat of een feest hebt, een goed passend pak laat altijd een goede eerste indruk achter. Je kunt voor een klassieke look gaan met donkere, effen kleuren, of voor iets dat meer in het oog springt, zoals een felle, lichte kleur. En natuurlijk kun je een pak met subtiele strepen dragen, of een pak met een gedurfde ruit.

Een pak is uiteraard niet af zonder mooi overhemd en, afhankelijk van hoe formeel de gelegenheid is, een nette stropdas. Een overhemd dat afsteekt tegen de kleur van het pak zorgt altijd voor een mooie combinatie. Denk bijvoorbeeld aan een licht overhemd bij een donker pak, of natuurlijk andersom. Een stropdas kan de outfit een zakelijke uitstraling, maar hoeft zeker niet altijd serieus te zijn. De das kan minder zakelijk gemaakt worden door er een met een speels patroon uit te kiezen. Zorg er wel voor dat het geheel niet te druk wordt.

De juiste accessoires

Jouw look is ook erg goed en makkelijk te complementeren met accessoires. Een mooi horloge trekt alle blikken naar je toe. Of wat te denken van een pochet in een kleur die past bij de kleur van het overhemd of de kleur van de das? Met een pochet kun je nog een stap verder gaan en deze vouwen op een manier die bij jou past. Wil je iets rechttoe rechtaan, dan is een simpele presidentiële vouw iets voor jou. Wil je iets dat de meer aandacht trekt? Probeer dan eens een vouw in de vorm van een roos. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Maak het af met schoenen

Maar er is meer nodig om de outfit af te maken. Je kunt natuurlijk geen teenslippers bij jouw pak aantrekken. Nette schoenen zijn een echte must. En om het plaatje helemaal af te maken kun je een riem uitkiezen die bij de kleur van jouw schoenen past. Zo kom je volledig verzorgd voor de dag.

Dus heb je de smaak al te pakken?