Zo pas jij goed op je telefoon

0
54

Mijn telefoon is mijn alles. Van communicatie middel tot woordenboek en van landkaart tot zoekmachine, ik gebruik mijn telefoon werklijkwaar voor alles. Daarom vind ik het super belangrijk om er goed op te letten. Vind jij je telefoon nou ook zo kostbaar? Lees dan deze blog en krijg de beste tips om je telefoon zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Hoesje

Het belangrijkste beschermmiddel voor je telefoon is toch wel een goed hoesje. Voor elk model telefoon bestaan er aparte hoesjes, bijvoorbeeld een hoesje samsung a50 om dit specifieke model zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Er zijn verschillende soorten hoesjes te koop. Zo heb je bijvoorbeeld de bookcase en flipcase hoesjes. Deze hebben beide een hoesje wat vast zit aan de achterkant van je telefoon en daarnaast een extra flapje wat de voorkant van je telefoon beschermt. Een bookcase gaat net als een boek van rechts naar links open en een flipcase gaat juist van boven naar beneden open. Voordelen van deze type hoesjes zijn dat je scherm ook meteen beschermt wordt en dat je er vaak een aantal pasjes in kwijt kan. Doe je hier bijvoorbeeld je rijbewijs en pinpas in, hoef je helemaal geen portemonnee meer mee te nemen. De flapjes die je scherm beschermen, zitten meestal met een magneetsluiting vast aan de achterkant. Nadeel is dat deze hoesjes vaak wel wat dikker zijn, voornamelijk als je er ook nog pasjes in hebt zitten. Vaak past je telefoon daardoor niet meer in je broekzak. Daarom kiezen veel mensen alleen voor een backcover. Een backcover zit alleen over de achterkant heen. Wil je alsnog je pasjes ergens kwijt? Er bestaan tegenwoordig veel pasjeshouders die je op de achterkant van je hoesje kan plakken. Zo kan je toch een aantal pasjes mee nemen zonder dat je echt een dikke bookcase of flipcase nodig hebt. Vaak steekt de rand van dit hoesje wel iets uit, zodat je de telefoon wel op de voorkant kan leggen zonder dat het scherm meteen beschadigd wordt. Doe je de telefoon in je tas met bijvoorbeeld ook je sleutels erin, is hij met dit hoesje helaas niet beschermd tegen krassen door je sleutels.

Screenprotector

Een oplossing hiervoor is de screenprotector. Een screenprotector is een extra glas laagje wat je over het scherm van je telefoon kan plakken. Zo komen eventuele krassen op je screenprotector terecht en blijft je daadwerkelijke scherm dus ongedeerd. Deze screenprotector kan je makkelijk na een aantal maanden of jaren, afhankelijk van hoe jij er mee omgaat, van je telefoon afhalen en er weer een nieuwe opzetten. Zo lijkt je telefoon meteen weer zo goed als nieuw!